Tarina

Lehtinen Legal Oy:n nimi on kunnianosoitus Aune Lehtinen Oy:lle, joka oli ensimmäinen naisten alusvaatteisiin erikoistunut liike Rovaniemellä. Liikkeen perusti Aune Lehtinen 1940-luvulla. Yli puoli vuosisataa myöhemmin Aunen lapsenlapsi Lottaliina perusti oman lakiasiaintoimistonsa vuonna 2011. Vuodesta 2021 lähtien Lehtinen Legal Oy on ollut Lottaliinan päätyöpaikka.

Lottaliina Pokkisella on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus luovien alojen sopimuksista ja neuvottelemisesta. Ennen päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtymistään hän toimi Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkönä, auttaen sekä aloittelevia että pitkän uran tehneitä artisteja heidän sopimusneuvotteluissaan. ​Lehtinen Legal Oy:n kautta Lottaliina on yrityksen perustamisesta lähtien auttanut muiden luovien alojen tekijöitä, kirjoittanut tietokirjoja sekä pitänyt lukuisia neuvottelukoulutuksia.

Koulutukseltaan Lottaliina on oikeustieteen lisensiaatti (OTL) ja hänellä on myös kansainvälinen LL.M -tutkinto Tukholman yliopistosta (European Intellectual Property Law). Lisäksi Lottaliinalla on viulistin koulutus, ja hän on soittanut muun muassa Turun kaupunginorkesterissa ja -teatterissa sekä useiden yhtyeiden äänitteillä.

Lottaliina on toiminut asiantuntijana tekijänoikeusneuvostossa, istunut Gramex ry:n hallituksessa sekä toiminut useissa muissakin luovan alan luottamustehtävissä. Tällä hetkellä hän on muun muassa kansainvälisen artistijärjestö IAO:n Head of Operations sekä Suomen Tekijänoikeudellisen Yhdistyksen hallituksen jäsen. Neuvottelemista Lottaliina on opiskellut muun muassa Harvardin yliopistossa. YritysAkatemian neuvottelukouluttajana ​hän on toiminut vuodesta 2019 lähtien. Sopimuskulttuurin kehittäjänä Lottaliina on omassa intohimoammatissaan.

Lehtinen Legal Oy:n nettisivut on toteutettu yhteistyössä luovien alojen tekijöiden kanssa. Kuvituksesta vastaa Leena Kisonen, graafisesta ilmeestä Petra Metsikkö, teksteistä Anna-Maija Vartiainen ja henkilökuvasta Toni Härkönen.