Neuvotteluvinkit videolla

NEUVOTTELUVINKKI

Kuka saa appelsiinin?

Neuvottelutilanteessa voimme riidellä siitä, kumpi neuvottelijoista saa appelsiinin. Voimme myös laittaa appelsiinin hetkeksi syrjään ja alkaa vaihtaa ajatuksia siitä, miksi appelsiini on osapuolille niin tärkeä. Rakentavan keskustelun kautta neuvottelukumppanit voivat luoda ratkaisuja, joita kumpikaan ei olisi tullut yksin edes ajatelleeksi.

NEUVOTTELUVINKKI

Miten rahasta kannattaa puhua?

Miten rahasta kannattaa puhua? Raha on usein asia, jossa neuvottelukumppaneiden tavoitteet eroavat eniten toisistaan. Hyvä valmistautuminen auttaa rahasta puhumisessa. Kannattaa myös muistaa, että sopimuksessa on usein muitakin ehtoja, joilla on osapuolille taloudellista arvoa. Kun osapuolten todelliset tarpeet on avoimen keskustelun kautta selvitetty, on rahasta puhuminenkin helpompaa.

NEUVOTTELUVINKKI

Hankalan tyypin maine

Moni pelkää hankalan tyypin mainetta, eikä uskalla avata suutaan neuvotteluissa. Vaikeistakin asioista on kuitenkin mahdollista puhua ilman, että samalla leimautuu hankalaksi tyypiksi.

NEUVOTTELUVINKKI

Neuvottelijan tunteet

Neuvotteluissa kannattaa kiinnittää huomiota jokaisen neuvottelijan tunnetason ydintarpeisiin. Näitä ovat arvostus, autonomia, yhteys, status ja rooli. Tunnetason ydintarpeiden huomioiminen on tärkeä osa rakentavaa neuvottelemista. Se auttaa toisen osapuolen kuuntelemisessa ja todellisten tarpeiden selvittämisessä.

Ammatillista luettavaa

Altavastaajan neuvotteluopas

Älä tyydy pikkupalaan, opi kasvattamaan kakkua!

Käytännön opas neuvotteluissa menestymiseen, taloudellisesta asemasta ja tittelistä riippumatta. Tämä kirja on tarkoitettu sinulle, jos koet neuvottelujen lopputuloksen olevan usein ennalta määrätty. Altavastaaja-asemassa olevalle annetaan helposti vain kaksi vaihtoehtoa: ota tai jätä. Mutta altavastaajakin voi vahvistaa asemaansa neuvotteluissa. Kirjan selkeiden oppien ja konkreettisten neuvojen avulla uskallat avata suusi neuvottelupöydässä, kasvatat neuvotteluvaltaasi ja saat neuvoteltua itsellesi parempia sopimuksia.

Muusikon sopimusopas

Tietokirja muusikoille, laulajille, artisteille ja alasta haaveileville

Muusikon sopimusopas käy läpi kaikki musiikkialan sopimukset selkeästi ja ymmärrettävästi. Kirja kokoaa keskeisen tiedon muun muassa esiintymissopimuksista, yrityksen perustamisesta, äänitteiden tuottamisesta sekä yhteistyöstä managerien kanssa. Lisäksi kirjaan on koottu tunnettujen artistien ja muusikkojen ainutlaatuisia kertomuksia. Omista sopimuskokemuksistaan kertovat esimerkiksi Samuli Putro, Laura Voutilainen, Samu Haber, Michael Monroe, SANNI, Eicca Toppinen, Sami Helle, Hassan Maikal ja Kaija Koo.

Artisti maksaa

Neuvotteluopas
luoville aloille

Artisti maksaa -neuvotteluopas auttaa luovan työn tekijää arvostamaan omaa osaamistaan, ottamaan vuorovaikutustaidot käyttöön ja neuvottelemaan itselleen järkevän sopimuksen. Neuvottelijan työkalupakin lisäksi kirja sisältää useiden Suomen menestyneimpien luovan alan ammattilaisten haastatteluja. Omista neuvottelukokemuksistaan kertovat esimerkiksi Lenita Airisto, Marco Bjurström, Sofi Oksanen, Jani Leinonen, Elina Brotherus, Kasper Strömman, Jarno Laasala, Maria Veitola ja Juha Vuorinen.

Käyttäjän tiekartta

Musiikin liittäminen AV-tuotteeseen

Opas musiikin käytöstä AV-tuotannossa.
lue

Mediassa

Helsingin Sanomat
31.8.2023

Neuvotteluissa toimii taktiikka, jota ei äkkiseltään tule ajatelleeksi – ”Pitäisi opettaa kaikille”

lue

MTV3 Viiden jälkeen 6.9.2023

Lottaliina Pokkinen antaa vinkit hyvään neuvottelutaitoon niin työ- kuin siviilielämässä

MTV3 Huomenta Suomi 9.9.2023

Lottaliina Pokkinen kirjoitti käytännön oppaan neuvotteluissa menestymiseen

Yle Efter Nio
20.11.2023

Lottaliina Pokkisen neuvotteluvinkit