Luovien alojen sopimusneuvottelu ja konsultointi

"

Lottaliina on aina luotettava, nopea ja tehokas asiantuntija, jonka intohimoinen suhde sopimukseen tekee yhteistyöstä innostavaa myös minulle.

Sofi Oksanen

"

Urani alkuvaiheessa en tiennyt musiikkialan sopimuksista paljoakaan. Halusin rokata, en istua toimistossa käymässä läpi virallisia papereita. Vuosien varrella olen ymmärtänyt, että nämä asiat täytyy hoitaa kunnolla, jotta tässä ammatissa pärjää myös taloudellisesti. Onneksi löysin avukseni Lottaliinan, jonka huippuosaamiseen olen luottanut jo vuosien ajan.

Michael Monroe

"

Se, että kutsun Lottaliinaa tittelillä ”veljeni Lothar” kertoo hänestä enemmän kuin tuhat sanaa. Paitsi, että hän on raudanluja ammattilainen ja neuvotellut minulle loistavia sopimuksia, hän on myös sairaan ihanalla huumorintajulla varusteltu ihminen, jonka kanssa vaikeidenkin sopimusten setviminen on aikuisten leikkiä.

Juha Vuorinen

"

Kuvataiteilijana olen kohdannut hyvin erilaisia sopimuksia, sekä kotimaassa että ulkomailla. Lottaliina on aina ollut halukas ottamaan selvää uudenlaisistakin asioista, ja kehittämään lisää vahvaa pätevyyttään ja laaja-alaista osaamistaan. Lottaliinan intohimo omaan työhönsä antaa hienon kuvan siitä, miten tekemiseensä voi suhtautua. Hän on vertaansa vailla oleva välitön, hauska ja kupliva persoona.

Johanna Oras

"

Lottaliinan tuki on ollut minulle korvaamatonta sopimusneuvotteluissa. Miksi yrittää selvitä yksin, kun voi saada avukseen huippuammattilaisen? Luotettava, mukava ja työhönsä intohimoisesti suhtautuva lakinainen – sellaisena tunnen Lottaliinan. Olen hänelle kiitollinen kaikesta tähänastisesta opista – ja matka jatkuu..!

Kaija Koo

Moni luovan alan tekijä pyrkii välttelemään neuvottelemista ja rahasta puhumista. Taustalla voi olla pelko töiden menettämisestä ja ”hankalan tyypin” maineesta. Ammattimainen työn tekeminen edellyttää neuvottelemista sopimusehdoista, kuten korvauksista, tekijänoikeuksista tai sopimusrikkomuksen aiheuttamista vahingoista.

Neuvotteluissa ei tarvitse pärjätä yksin. Lehtinen Legal on tukenasi neuvottelujen alusta alkaen, ensimmäisestä sopimusluonnoksesta sopimuksen allekirjoittamiseen. Autamme myös mahdollisissa sopimusriidoissa.

Olemme erikoistuneet luovien alojen sopimuksiin sekä tekijänoikeusasioihin, ja meillä on yli 20 vuoden kokemus alan eri sopimuksista.

Esimerkkejä luovien alojen sopimuksista:
=

Musiikkialan levytyssopimus, kustannussopimus, omakustanneartistin sopimukset.

=

Kirja-alan kustannussopimus, käännössopimus, omakustannekirjailijan sopimukset.

=

Kuvataiteen näyttelysopimus, teosmyyntisopimus, tilaussopimus.

=

Teatteri-, elokuva- ja televisioalan sopimukset.

=

Yritysyhteistyö-, oheistuote- ja tavaramerkkisopimukset.

=

Edustussopimukset (managerisopimus, keikkamyyntisopimus, agenttisopimus).

Lehtinen Legal on paras kumppanisi, kun tarvitset apua sopimuksesi kanssa. Ensimmäinen yhteydenotto ja taustoittava konsultointi on sinulle aina maksuton!